viernes, 31 de marzo de 2017

Divendres 31 Març

Hui hem iniciat la classe donant-nos d'alta en l'aplicació de PlayPosit amb l'objectiu de crear un vídeo. Hem après com indagar a través d'aquesta plataforma (copiar vídeos, enllaçar-los, com crear-los etc...). Resulta una xarxa molt amena i divertida.

A continuació, hem assignat un vídeo a la nostra futura classe perquè estem actuant com instructors o professors, A més, els hem fixat una data perquè els nostres "respectius alumnes" ho entreguen en la data corresponent i prevista. A més a més, hem de compartir-ho amb tres persones més de la classe perquè ens responguen.
Seguidament, hem escollit un vídeo al Youtube per tal de provar una mena de qüestionari en respecte al vídeo. Jo personalment m´he decantat per un tema educatiu ( Com ha canviat l'educació fins els nostres dies?)ja que considere que és important que ho tenim en compte com a futurs docents. A més, ens hem ensenyat a afegir comentaris i respostes correctes. Darrerament, hem entrat com a alumnes per accedir al curs que ens ha dit el professorat i hem vist un vídeo que contenia unes preguntes i l'hem contestat tota la classe.

viernes, 10 de marzo de 2017

Divendres 10 Març

Avui hem començat la sessió amb la posada en comú dels nostres Padlets, però exclusivament d´alguns com per exemple Pedro Pastor, o altres com Malala considerada com el Premi Nobel de la Pau.

Seguidament, hem de fer una tasca que s´anomena "Creació d´una webquest" per grups de 4 o 5 persones. Hem de fer-la motivadora i innovadora amb algun tema d´actualitat i assignar rols a cadascun dels "nostres alumnes", un pot ser periodista, altres el que fa el guió, etc... amb uns determinats objectius i quines activitats s´han de realitzar. A més a més, s´han d´incloure alguns aspectes com són el procés, la temporalització, seqüència, recursos i pàgines webs a consultar, referències als crèdits (adreces, imatges...).
Finalment, hem d´incloure una avaluació mitjançant una rúbrica per poder avaluar d´una manera o d´altra a l´alumne. I també hem de fer una conclusió tenint en compte tots els aspectes esmentats previament.

El tema que tractem a la webquest ha de ser transversal com per exemple (contaminació, hàbits saludables, valors etc...).

Posteriorment hem anat a Google Drive (Google Sites) on hem creat una mena de presentació al voltant del tema a tractar a la webquest (racisme). A més, hem après a fer una rúbrica mitjançant un programa (Rubistar) per poder avaluar als companys de manera equitativa segons la temàtica a emprar. A més, podem descarregar-ho en diversos formats com PDF, Excel etc... És una gran aplicació per poder dur-la a terme en les nostre futures aules.
Algunes de les aplicacions que hem d´emprar per a fer la webqüest són:

  • webquestcat.net
  • rubistar (para las rúbricas)





viernes, 3 de marzo de 2017

Divendres 3 de Març

Avui hem iniciat la classe partint dels qüestionaris de la setmana passada, on hem creat com un full de càlcul  Excel amb les diferents estadístiques de respostes dels nostres companys. Partint d´ahí, hem creat una URL curta la qual hem enllaçat a la plataforma Moodle junt amb el document Excel per tal de completar la tasca requerida pel professor.
A més hem compartit a través de la pàgina creada al blog els enllaços dels nostres treballs del Model Tpack, i del test d´avaluació en Google Forms a l´apartat d´Evidències D´Acompliment. Ara s´hi pot accedir sense cap problema!
Seguidament, el mestre ha introduït la classe parlant sobre les PLE (Personal Learning environment) sobre com ha canviat la nostra societat al llarg dels anys a partir de la gran quantitat de coneixement que disposem al nostre abast, a través de ferramentes, tecnologies, xarxes socials..
PLE (sorgeix al 2004): 
Punt de vista tecnològic: Conjunt d´aplicacions basats en la web, agrupats en un o diversos subsistemes, que cada individu utilitza per dirigir el seu aprenentatge.
Punt de vista pedagògic: Manera d´aprendre amb les tecnologies (eines, processos, estratègies, competències).
S´hauria de fer una comparativa amb el sistema de gestió de cursos (LMS) (continguts que ofereix una institució educativa), que hi ha de diferents tipus d'àmbit públic o d´àmbit privat.
PLE (permet que l´alumne administre el seu entorn d´aprenentatge) (la quantitat de coses que utilitzes per formar-te de manera autodidacta, però també es pot incloure dins d' aquest els entorns dels amics, amb els quals comparteixes eixa informació.

Característiques:
  • Personalització (plataforma Moodle , ofereix el mateix per a tot l´alumnat)
  • Flexibilitat
  • Aprenentatge entre iguals
  • Aprenentatge permanent (entorn virtual com Moodle on es pot accedir quan està obert per a tots però si es tanca ja no es pot accedir
  • Arquitectura descentralitzada
  • Espai obert
Hi ha ferramentes que s´empren en tots els àmbits, per buscar informació, per guardar-la, compartir-la etc... Com per exemple: Poliformat, Moodle (formació), una agenda (per organització).
 En funció de la finalitat, podem emprar-les per: accedir a informació, reflexionar fent, o finalment, compartir en comunitat.
Per últim, hem vist la pedagogia que existeix darrere de totes aquestes ferramentes, com per exemple: que en molts casos, s´ha modificat o reconstruït mitjans tradicionals per considerar-los com innovadors. D´altres com el constructivisme (aprenentatge per entorn social i interaccionant). No osbtant això, ens podem trobar davant diferents contextos. Actualment en el nostre sistema educatiu ens trobem en un context complex (relacions causa-efecte) perquè l'aprenentatge emergisca. També, hem explicat el constructivisme ja que es troba molt present en la nostra societat d´avui en dia. (procés mental de l'individu, que es desenvolupa de manera interna a mesura que l'individu obté la informació i interacciona amb el seu entorn.

En conclusió, la gran teoria que resumeix aquestes diapositives és el Connectivisme , on s´explica que és mes important saber les coses per dur-les a la pràctica dins les xarxes socials que saber-ho com aprenentatge memorístic i no aplicar-ho a la realitat.

A continuació, ens hem donat d´alta en Padlet on hem pugut crear el nostre perfil amb una imatge i un nom propi per al domini. Hem de realitzar la tasca al voltant d´un personatge històric, músic, escriptor... el que més desitgem. Personalment, l´he feta del gran activista i polític sud-africà Nelson Mandela, el qual ha seguit un gran exemple a seguir en la nostra societat. A més, trobe que és de gran valor anomenar-lo per la gran tasca que va fer a l´Apartheid (supressió de la segregació racial).

Hem dedicat aquestos últims minuts de la classe per crear el Padlet amb imatges, vídeos i informació que el pròxim dia a classe explicarem als nostres companys. Per finalitzar, hem penjat la URL al Moodle i ací en Evidències d´Acompliment perquè tothom puga observar el realitzat pels companys i si tenim qualsevol dubte poder resoldre sense cap tipus de problema.

Fins prompte!!